KTO'DAN DIŞ TİCARET SEMİNERİ

Her şirketin bir WEB sitesi olacak. Kayseri Ticaret Odası dış ticaret konusunda faaliyet gösteren ve yeni bu alanda yeni faaliyet göstermeye başlayan firmalara yönelik ücretsiz Dış Ticaret Seminerleri” düzenledi.

Anahtar Kelimeler: 0
KTO
Güncel 3.07.2012 10:20:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Seminerde yeni çıkan e ticaret kanunda her şirketin web sitesinin olmasının yasal bir zorunluluk olduğunun altı çizilerek,  web sitesi bulunmayan şirket yetkililerine de hapis cezası içiren cezai müeyyidelerin uygulanacağı  hatırlatıldı.

           

            Kayseri Ticaret Odası ve BSN Anatolia ortaklığında geliştirilen İhracat hareketi 2012 projesi kapsamında Kayseri Ticaret Odası toplantı salonunda dış ticaret semineri düzenlendi.  Seminere dış ticaret konusunda faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

            Dış Ticaret eğitimini yürüten Eğitmen Berke Sarpaş katılımcılara dış pazarda müşteri nasıl bulunur, pazar piyasa araştırmaları nasıl yapılır, müşterilerle yazışmalarda nelere dikkat edilir, dış ticaret ve ilgili konulara yönelik bilgiler aktardı. Dış ticarette internetin önemine vurgu yapan Sarpaş, Şu an ticaret amaçlı kullanılan B to B (Biznes to biznes) internet portallarının üç buçuk trilyon dolar hacmi var. Dünyada alıcı, satıcı, distribütör ve temsilciyi buluşturan portal adeti 700 binden fazla. 2010 yılı Aralık ayı Kosgeb anketlerine göre Ülkemiz şirketlerinin yüzde 98'i kobi ve yüzde altmış sekizinin bir web sitesi yok. Yani buda Türkiye'de ki her üç şirketten birinin web adresi olmadığını gösteriyor. Şirketlerin yüzde altmışı da bir e posta adresi kullanmıyor. Türk Ticaret Kanunu kapsamında e ticaret kanunu diye bir tasarı çıktı ve yasalaştı. 1 Temmuz itibarıyla da yürürlüğe girdi. Artık şirketler için bir web sitesinin olması bir zorunluluk haline getirildi. Öyleki bu kanunda web sitesi olmayanlara hapis cezası bile var. web sitesi, internet, e ticaret, internette müşteri bulmak, Pazar piyasa araştırması yapmak, ve bunları kombine şekilde değerlendirip kullanabilme gücü  uluslar arası rekabette şirketler çok ciddi bir potansiyel katıyor. Bu sistemi kullanan şirketler yukarı doğru çıkarken kullanmayanlar aşağı doğru iniyor. Çünkü maliyetlerle baş edemiyor” şeklinde konuştu.

           

2 Temmuz'da başlayan Dış Ticaret eğitimi 5 Temmuzda son bulacak…

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.